افزایش سرعت سایت با فعالسازی Gzip در کنترل پنل

یکی از پارامتر هایی که بر سئو سایت تاثیر مثبت می گذارد افزایش سرعت لود سایت است . قبلا هم گفته ایم که گوگل نگاهش به کاربران است ، اگر کاربران از ماندن در یک صفحه از سایت رضایت داشته باشند و علاقهمند به گشتن در صفحات مختلف سایت شما باشند گوگل این موضوع را در سئو سایت لحاظ می کند و به آن اهمیت جدی می دهد.
افزایش سرعت سایت رابطه مستقیمی با رضایت کاربران دارد ، اگر کاربران با کلیک بر روی صفحه ای از سایت شما باید 20 ثانیه منتظر بمانند تا سایت لود شود به احتمال زیاد حوصله به خرج نخواهد داد و صفحه شما را سریعا میبندند و همین بستن صفحات به صورت سریع یک سیگنال منفی به سمت گوگل است.
در این مقاله می خواهیم یکی از روش های موثر در افزایش سرعت سایت را بیان کنیم.
Gzip چیست و چه کاربردی دارد ؟
Gzip یک استاندارد فشرده سازی برای سیستم عامل های یونیکس و لینوکس است این استاندارد به نسبت Zip از الگوریتم قوی تری برای فشرده سازی استفاده کرده است . الگوریتم Gzip به این صورت کار میکند که شما وقتی درخواستی را به سرور می دهید فایل آن درخواست فشرده شده است و وقتی این فایل به مرورگر شما می رسد از حالت فشرده (decompress) در میآید .
قبل از آن که در زیر روش های مختلفی برای فعال سازی Gzip را توضیح دهیم به معرفی وب سایتی می پردازیم که بوسیله آن میتوانیم فعال بودن Gzip را بررسی کنیم .
تست فعال بودن Gzip در سایت
یکی از روش هایی که میتوانیم متوجه شویم که Gzip در سایت فعال است یا خیر و اینکه اگر فعال باشد به چه میزان توانایی کاهش حجم صفحات سایت را دارد استفاده از ابزار های تست فعال بودن Gzip است. یکی از این ابزار ها وب سایت websiteplanet است .
همان طور که در تصویر میبینید تکنولوژی Gzip توانسته حجم صفحه اصلی وب سایت ما را تا 81 درصد کاهش دهد که این عدد بسیار چشمگیر است.
فعال کردن Gzip Compression از طریق سی پنل (cPanel)
برای فعالسازی Gzip از طریق cPanel ابتدا وارد کنترل پنل شوید بعد از آن وارد بخش Software شوید و گزینه Optimize Website را کلیک کنید.
سپس در بخش Compress Content گزینه Compress All Content را انتخاب کنید .
فعالسازی Gzip Compression با افزونه وردپرس
افزونه های زیادی برای فعالسازی راحت و بی درد سر Gzip در وردپرس وجود دارد . با مراجعه به صفحه gzip در مخزن وردپرس می توانید به راحتی این امکان را توسط افزونه های مختلف فعال کنید.
نکته: توضیه میشود وقتی کاری را میتوانید به صورت دستی انجام دهید به هیچ عنوان از افزونه ها استفاده نکنید.
فعالسازی Gzip از طریق فایل htaccess
اگر تمایل ندارید از افزونه ها برای انجام این کار استفاده کنید میتوانید از طریق کدنویسی این فرایند را انجام دهید.
برای فعالسازی Gzip از طریق htaccess ابتدا باید وارد File Manager در کنترل پنل خود شوید (مراحل انجام کار برای کنترل پنل سی پنل با دایرکت ادمین هیچ تفاوتی ندارد).
بعد از آن اگر وردپرس بر روی هاست شما نصب شده است کافیست فایل /public_html/ را پیدا کنید و در آن به دنبال فایل . htaccess بگردید.
فایل htaccess جزو فایل های مخفی در کنترل پنل است و برای به نمایش درآوردن این فایل باید در بخش settings گزینه Show Hidden Files (dotfiles) را تیک بزنید و بعد فایل را save کنید. به این ترتیب فایل htaccess برای شما نمایان می شود.
بر روی فایل htaccess بروید کلیک راست کنید و گزینه Edit را بزنید ، پنجره فایل که برایتان باز شد کد زیر را در انتهای فایل قرار دهید.
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascriptetry' );
اگر هاست شما دایرکت ادمین باشد بهتر است از کد زیر در انتهای فایل htaccess استفاده کنید.
mod_gzip_on Yes
mod_gzip_dechunk Yes
mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$
mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$
mod_gzip_item_include mime ^text/.*
mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.*
mod_gzip_item_exclude mime ^image/.*
mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
oetry' );
جمع بندی
همان طور که قبلا هم گفتیم برای یک سئوکار تنها موردی که باید اهیت زیادی داشته باشد رضایت کاربران است و این رضایت حاصل نمیشود بجز اینکه صفحات سایت شما به راحتی لود شود .
اگر شما بهترین محتوا را داشته باشید ولی صفحات سایتتان دیر بالا بیاید احتمال اینکه بتوانید جایگاه خوبی در موتور های جستجو کسب کنید بسیار ضعیف است.بنابرین افزایش سرعت سایت را جدی بگیرید.
از بهترین مقالات دیجیتال مارکتینگ و سئو با خبر شوید
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقوی
دیدگاهتان را بنویسید