برای سئو url فارسی بهتر است یا انگلیسی ؟

یکی از مواردی که همیشه سئوکاران بر سر آن اختلاف نظر دارند مبحث استفاده از url فارسی یا انگلیسی است . هر دسته از افراد برای توجیه اینکه نظرشان درست است مواردی را قید میکنند که اتفاقا درست است . به همین دلیل ممکن است شما به عنوان یک سئوکار تازه کار دچار سردرگمی شوید و از خود بپرسید آخر سر url فارسی بهتر است یا انگلیسی ؟
در این مقاله قصد داریم ابتدا به بررسی مزایا و معایت هر کدام از url ها بپردازیم و سپس بگوییم که در چه شرایطی بهتر است از url فارسی استفاده شود و در چه شرایطی بهتر است url انگلیسی مورد استفاده قرار گیرد .
مزایا و معایب url فارسی
یکی از مواردی که همیشه روی سئو سایت شما تاثیر میگذارد استفاده از عبارت کلیدی مناسب در تایتل ، دیسکریپشن و url صفحه است . به همین دلیل اگر عبارت کلیدی ما ” خرید کفش ورزشی ” باشد و آن را مستقیما در url صفحه قرار دهیم به احتمال زیاد فهم این عبارت برای گوگل بهتر از فهم عبارت “buy sport shoes” است . زیرا در حالت انگلیسی گوگل مجبور میشود عبارت را ترجمه کند و ممکن است در ترجمه عبارت به مشکل برخورد کند یا مفهوم معادل فارسی را به درستی حدس نزند.
بنابرین یکی از مزایای url فارسی نسبت به انگلیسی این است که گوگل راحت تر url های فارسی را درک میکند و بهتر میتواند مفهوم صفحه را با url آن صفحه شناسایی و درک کند.
اما یکی از اصلی ترین معایب url فارسی این است که به هنگام کپی شدن ، آدرس url انکود میشود .
راهکاری جهت انکود نشدن url فارسی به هنگام کپی
یکی از راهکار های رایجی که به هنگام کپی شدن url های فارسی مورد استفاده قرار میگیرد تا url فارسی انکود نشود این است که به هنگام کپی کردن همه موارد را بجز h ابتدای کلمه https کپی کرده و به هنگام پیست کردن ابتدا h را تایپ کرده و سپس مابقی url کپی شده را بعد از آن h قرار می دهیم .
بدین ترتیب url فارسی به هنگام کپی شدن انکود نمیشود . اما این موضوع نمیتواند ایراد url های فارسی را حل کند و همچنان مشکل پابرجاست .
مزایا و معایب url انگلیسی
یکی از مزیت های url انگلیسی کپی شدن راحت و بدون دغدغه انکود شدن است . url های انگلیسی این امکان را به شما میدهند که آدرسی تر و تمیز تر داشته باشید و به هنگام اشتراک گذاشتن آدرس ، شکل و شمایل جذاب تری داشته باشید .
اما یکی از معایب سئویی url های انگلیسی همین موضوع است که احتمال خواندن و شناخته شدن و ترجمه شدن مفهوم عبارت کلمه کلیدی url برای گوگل به مراتب کمتر از url های فارسی است .
کجا url فارسی و کجا url انگلیسی استفاده کنیم ؟
گاهی اوقات شما قرار است مقاله ای را در سایت درج کنید که احتمال کپی شدن آن کمتر است و فقط افراد آن را مطالعه میکنند و قرار نیست آنرا به اشتراک بگذارند ، در این حالت بهتر است از url های فارسی استفاده شود .
اما در حالتی که قرار باشد خودمان یا افراد دیگری مقاله یا صفحه ای از سایتمان را به اشتراک بگذارند بهتر است برای راحتی کار و زیبایی ظاهر از url انگلیسی استفاده شود.
در مواردی که قرار است لینک سازی زیادی روی صفحه ای خاص انجام دهیم ، یا رپورتاژآگهی روی صفحه ای خاص از سایتمان برویم بهتر است url انگلیسی باشد زیرا فهم url های فارسی انکود شده برای گوگل نیز دشوار است .
جمع بندی
اینکه url فارسی بهتر است یا انگلیسی هم مانند بسیاری از سوالات مربوط به حوزه دیجیتال مارکتینگ جواب واحد و مشخصی ندارد و بسته به شرایط متفاوت باید از url های متفاوتی استفاده کنیم . اما به شخصه در بسیاری از موارد ترجیح میدهم از url های فارسی استفاده کنم.
از بهترین مقالات دیجیتال مارکتینگ و سئو با خبر شوید
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه در screaming frog سایت مپ را برای کرال معرفی کنیم؟
چگونه از سایت های دیگران لینک طبیعی و تبادلی بگیریم؟[کاملا تجربی]
گوگل ادسنس چیست و چگونه درآمد دلاری از آن داشته باشیم ؟
بهینه سازی بودجه خزش (crawl budget)
روش های طلایی کسب درآمد از سئو
تکنیک مش (mesh) در لینک سازی خارجی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
من جایی خونده بودم که url های غیر از زبون انگلیسی برای سایت های غیر انگلیسی زبان بسیار مناسب تر از url های انگلیسی است