آنالیز رقبا در سئو به همراه مثال واقعی

وقتی در حوزهای رقابت شکل میگیرد که ارزش رقابت کردن در آن وجود داشتهباشد. به فرض مثال همه ما حداقل یک مرتبه در زندگی در آزمون کنکور شرکت کردهایم ، این آزمون جزو رقابتی ترین آزمون هایی است که تا به حال داده ایم.
سوال اینجاست که چطور میتوان رتبه خوبی در کنکور کسب کرد؟ اگر مشاور خوبی باشید در جواب به این سوال خواهید گفت باید رقبا خودتان را با آزمون ها آزمایشی قبل از کنکور بررسی کنید.
سئو نیز همانند بسیاری از حوزه ها به همین صورت است . یعنی رقابت در گرفتن جایگاه مناسب برای عبارت های مناسب باعث میشود تا سئوکار ها به فکر آنالیز سئو سایت رقبا بیافتند.
در زیر به بررسی قدم به قدم یک حوزه خاص با یک عبارت خاص پرداخته ایم تا شما بتوانید برای حوزه کاری خودتان همین مراحل را پیاده سازی کنید.
عبارت های کلیدی خود را در گوگل جستجو کنید
پس از آنکه عبارت کلیدی خود را در جستجو عبارت کلیدی (keyword research) پیدا کردید باید هر عبارت را به صورت جداگانه در گوگل سرچ کنید ، بعد از آن آدرس ده سایت اول را در یک صفحه از اکسل وارد کنید و به بررسی تک تک این سایت ها بپردازید.
به فرض مثال در اینجا من عبارت “خرید دوربین عکاسی سونی” را به عنوان عبارت کلیدی کسب و کار خود انتخاب کرده ام.
امروز در تاریخ 9 مرداد سال 1400 با جستجو عبارت فوق ، می توانید به نتایج زیر دست یابید.
حالا برای اینکه مقاله برای شما خسته کننده نباشد ، من تنها یک مورد از موارد فوق را در بررسی سئوی رقبا تحلیل میکنم .
از ابزار های آنالیز رقبا در سئو استفاده کنید
ابزار های متفاوتی برای آنالیز سئو رقبا وجود دارد من عادت دارم از دو ابزار semrush و ahrefs استفاده کنم زیرا بخش قابل توجهی از این دو ابزار رایگان بوده و از کیفیت بالایی برخوردار است . در زیر به صورت جداگانه صفحهای که قصد بررسی آن را داریم ، با این ابزارها آنالیز میکنیم. من در اینجا تنها به بررسی سایت نورنگار می پردازم.
ابزار semrush برای آنالیز سئو رقبا
ابزار semrush جزو قوی ترین ابزار های تحلیل و آنالیز سئو رقباست ، این ابزار حتی در نسخه رایگان آن امکانات بسیار زیادی دارد .
برای شروع کافیست به راحتی در سایت semrush.com ثبت نام کنید و در قسمت COMPETITIVE RESEARCH یا همان جستجو رقابتی وارد شوید و آدرس صفحه ای که می خواهید آن را تحلیل کنید را وارد کنید.
اطلاعات Authority Score : این بخش نشان می دهد که دامنه سایت یا صفحه خاصی از سایت شما به چه میزان اعتبار دارد ، این اعتبار از طریق تعداد بک لینک هایی که به دامنه داده شده است ، کیفیت بک لینک های داده شده ، چه میزان افراد به صورت مستقیم وارد آن صفحه شده اند ، چه میزان افراد بر اساس سرچ در موتور های جستجو به آن صفحه رسیده اند و … سنجیده می شود.
اطلاعات Authority Score از 100 می باشد و به طور مثال برای آن صفحه از سایت نورنگار 38 است .
حال شما کافیست صفحه ای از سایت خود را که سعی دارید روی عبارت “ خرید دوربین عکاسی سونی” سئو کنید را در همین بخش وارد کنید و مقایسه کنید که Authority Score شما به چه میزان کمتر از نورنگار بوده و چقدر باید تلاش کنید تا از عدد 38 جلو بزنید.
اطلاعات Organic Search Traffic : این قسمت به شما نشان میدهد که در بازه زمانی تعیین شده به چه میزان از طریق سرچ گوگل برای این صفحه مشخص از سایت ورودی داشته است . این عدد برای صفحه ای از سایت نورنگار حدود 16000 کلیک است که این عدد به احتمال زیاد به مراتب بالا تر از این مقدار است و عدد واقعی را تنها از طریق سرچ کنسول سایت نورنگار میتوان متوجه شد که ماهم به آن دسترسی نداریم . اما حدودا می توان فهمید که میزان کلیک روی لینک یک در عبارت “خرید دوربین عکاسی سونی ” به چه میزان است.
اطلاعات Paid Search Traffic : در این بخش گفته می شود که این صفحه از سایت نورنگار به چه میزان هزینه بابت گوگل ادز پرداخته است ( دسترسی به صورت دقیق تر به این اطلاعات در پنل غیر رایگان ابزار semrush موجود است)
اطلاعات Backlinks : یکی از موارد فوق العاده عالی در بررسی سئوی رقبا تعداد و شناسایی بک لینک هایی است که رقبا حوزه ما دارند همین قسمت است ، بخش Backlinks به ما کمک می کند تا بفهمیم رقبا به چه میزان رپورتاژآگهی رفته اند ، به چه میزان در بلاگ فنی لینک سازی کرده اند و یا چه تعداد لینک در شبکه های اجتماعی قرار داده اند و می توان متوجه شد چه تعداد از لینک ها فالو و چه تعداد از آنها نوفالو هستند یا حتی با چه Anchor text ای لینک سازی کردهاند.
متاسفانه اطلاعات کامل بک لینک ها در semrush نسخه رایگان وجود ندارد . اما همین اطلاعات محدود از بک لینک ها را در یک فایل اکسل جداگانه ذخیره کنید تا بعدا از همین طریق بتوانیم تحلیل هزینه سئو را انجام دهیم.
ابزار ahrefs برای آنالیز سئو رقبا
ابزار دیگر آنالیز رقبا در سئو ahrefs است ، این ابزار که امکانات بسیار قوی در نسخه های رایگان و پولی دارد می تواند به شما در آنالیز و بررسی رقبا کمک کند .
یکی از ابزار های بسیار خوب و تا حدی رایگان از ahrefs با نام backlink checker است که با وارد کردن آدرس سایت یا صفحه رقیب در این بخش اطلاعات خوبی نظیر تمامی بک لینک هایی که به آن صفحه زده شده است ، قدرت دامنه ، قدرت URL و … به ما داده می شود . در زیر به بررسی همین موارد می پردازیم.
اطلاعات URL Rating : این بخش به شما می گوید که آدرس URL ای که وارد کردید از 100 نمره به چه میزان اعتبار دارد. این الگوریتم اعتبار دهی URL بر مبنا موارد زیر سنجیده و ارزیابی می شود.
- بر مبنا رتبه دامنه هایی که به آن url لینک دادهاند.
- بر مبنا اعتبار دامنه هایی که لینک داده اند.
- بر مبنا تعداد لینک های داخلی و خارجی به آن صفحه.
اطلاعات Domain Rating : این بخش به اعتبار و ارزش خود دامنه اصلی سایت می پردازد و مبنای ارزیابی دامنه اصلی همان مواردی است که برای بخش قبل گفته شده است.
اطلاعات Backlinks : این قسمت نشان می دهد که چه تعداد لینک خارجی به URL داده شده زده شده است و چند درصد از این لینک ها nofollow است.
اطلاعات Referring Domains : این بخش نشان می دهد که چه تعداد دامنه منحصر به فرد به آن URL لینک داده اند.
در این قسمت نیز همانند آنالیز سئو رقبا از طریق ابزار semrush می توانید لینک هایی که به آن url زده شده را در اکسلی ذخیره کنید تا بتوانیم در ادامه به بررسی آنالیز هزینه سئو سایت رقبا بپردازیم.
آنالیز هزینه سئو سایت رقبا
یکی از مواردی که حتما قبل از انجام پروژه سئو باید انجام دهید آنالیز هزینه سئو سایت رقباست در زیر مرحله به مرحله آموزش میدهیم که چگونه می توان این آنالیز را انجام داد.
- در این آنالیز باید ابتدا به آن اکسلی که از قبل از طریق سایت های semrush و ahrefs تهیه کردیم رجوع کنیم و بک لینک ها را بررسی کنیم و هر کدام یک از آنها اگر از نوع رپورتاژآگهی بودند را جداگانه در نظر بگیریم.
- در مرحله بعد به سایت نوین بخش رپورتاژ مراجعه میکنیم و مبلغ رپورتاژ سایت هایی که رقیب ما از آنها استفاده کرده است را در میآوریم.
- و در مرحله آخر همه این مبالغ را با هم جمع میزنیم.
- مبلغ بدست آمده را برای خودمان ضربدر 3 میکنیم (زیرا در این مدل ما هزینههای جانبی سئو را همانند هزینه تولید محتوا ، هزینه تیم سئو داخلی و خارجی ، هزینه هایی همانند بیمه ، مالیات (برای سئوکاران) و … را محاسبه نکردیم و با این ضربدر 3 شدن هزینه ها می توان حدودا متوجه شد که باید چه میزان هزینه کرد تا بتوانیم جایگاه را از رقیب خود اخذ کنیم)
به فرض مثال سایت نورنگار در سه وب سایت تسنیم ، زومیت ، ایسنا رپورتاژآگهی زده است که به راحتی با رجوع به سایت نوین و درآوردن هزینه رپورتاژآگهی میتوانید هزینه حدودی پروژه سئو برای آن کلمات کلیدی درآورید.
البته این نکته را همیشه بخاطر داشته باشید که سئو تنها به یک عامل و آن هم رپورتاژ آگهی بستگی ندارد و محاسبه دقیق هزینه سئو سایت هایی همانند نورنگار به این سادگی ها نیست و تنها افرادی میتوانند این هزینه را محاسبه کنند که در آن مجموعه فعالیت می کنند. ولی این روش بر مبنا تجربه برای آنالیز سئو رقبا بسیار ساده و کاربردی است.
جمع بندی
یک سئوکار قبل از شروع پروژه سئو و در حین پروژه سئو مدام باید رقبا آن حوزه را بررسی کند ، محتوا آن سایت ها را بسنجد ، انکرتکست هایشان را بررسی کند ، تعداد رپورتاژ آگهی هایی که در ماه زده اند را در بیاورد تعداد بک لینک هایی که در روز تولید میکنند را بدست بیاورد و سعی کند به همان شیوه رقبا یا بهتر از آن رفتار کند .
قبلا هم گفتیم سئو یک فرآیند رقابتی است و اگر شما در این رقابت بهتر از رقبا کار کنید ، جایگاه بهتری را هم کسب خواهید کرد اما به هیچ عنوان نباید نگاهتان را از رقبایتان بردارید.
از بهترین مقالات دیجیتال مارکتینگ و سئو با خبر شوید
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
چگونه در screaming frog سایت مپ را برای کرال معرفی کنیم؟
چگونه از سایت های دیگران لینک طبیعی و تبادلی بگیریم؟[کاملا تجربی]
گوگل ادسنس چیست و چگونه درآمد دلاری از آن داشته باشیم ؟
بهینه سازی بودجه خزش (crawl budget)
روش های طلایی کسب درآمد از سئو
تکنیک مش (mesh) در لینک سازی خارجی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
واقعا آنالیز رقبا در سئو خیلی مهمه ، من خودم از ابزار moz برای اینکار استفاده میکنم و اکانت پرمیوم ماز رو خریداری کردم برای اینکار .
حتما moz رو هم معرفی کنید از semrush برای آنالیز رقبا قوی تره
ممنون بابت پیشنهادتون
حتما بررسی میکنیم