CTA چیست؟

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در سایتی وارد می شوید و دکمه ای را میبینید که نوشته “همین الان ثبت نام کن” یا متنی را مشاهده می کنید که از شما درخواست کرده تا در خبرنامه عضو شوید یا همین الان فلان چیز را دانلود کن . به این دست از عبارت ها که میتوانیم در سایت یا شبکه های اجتماعی یا هر رسانه دیگر به مخاطبانمان بگوییم و آن ها را دعوت به انجام عملی کنیم اصطلاحا CTA یا Call to Action می گوییم. CTA را میتوان به صورت تحتاللفظی به شکل اقدام به عمل یا اقدام برای انجام عمل یا دعوت برای انجام به عمل ترجمه کرد.
در این موارد می توانیم از CTA در رسانه خود استفاده کنیم :
- در صفحات لندینگ پیج یا همان صفحات فرودی که برای تبلیغات و یا جمع آوری لید طراحی کرده اید
- دکمه هایی که برای خرید محصول در فروشگاه اینترنتی خود طراحی کردید
- عضویت در خبرنامه ایمیلی
- استفاده از CTA در پست ها و استوری های اینستاگرام(می توانید از کاربران درخواست کنید تا پست شما را به اشتراک بگذارند یا لایک کنند)
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چه نیازی به CTA است ، کاربران اگر بخواهند خودشان عضو خبرنامه می شوند چرا باید به آنها بگوییم که عضو بشو کابران اگر بخواهند محصول شما را خریداری می کنند چرا باید به آنها بگوییم همین الان بخر تا گرون نشده و کاربران اگر بخواهند زیر پست های ما در اینستاگرام کامنت می گذارند یا پست های ما را بین دوستانشان به اشتراک می گذارند چرا باید از آنها چنین در خواستی را کنیم؟
در زیر به جواب همین پرسش پرداخته ام که اصلا دعوت به عمل چرا باید مهم باشد .
چرا کاربران را باید دعوت به انجام عمل کنیم؟
کافیست برای پرسش به همین سوال که چرا CTA اهمیت دارد یا چرا باید از کاربران درخواست کنیم که عمل خاصی را انجام دهند به رفتار خودمان در شبکه های اجتماعی و وب گردی هایمان توجه کنیم . به علت تعدد محتوا هایی که در سطح وب وجود دارد در اغلب مواقع نسبت به همه این محتوا ها دلسرد هستیم و به راحتی از کنار آنها عبور می کنیم .
شاید بارها برایتان پیش آمده که پستی را در اینستاگرام دیده باشید و بی اهمیت از کنار آن محتوا رد شده باشید در این مواقع برای اینکه تولید کننده محتوا شما را بیشتر با محتوا خود درگیر کند و اصطلاحا Engagment بالا تری را داشته باشد از شما درخواست می کند که عملی را انجام دهید .حال این عمل می تواند لایک کردن پستی باشد یا به اشتراک گذاشتن آن باشد یا کامنت گذاشتن یا هر چیز دیگر .
درخواست تولید کنندگان محتوا از شما دو منفعت ظاهری برایشان دارد : اول اینکه درگیری شما با پست یا استوری آن فرد بیشتر شده است و به احتمال زیاد الگوریتم اینستاگرام آن پست را در Explore نشان خواهد داد دوم اینکه محتوا او بیشتر دیده می شود.
همین فرایند عینا برای وب سایت و گوگل نیز اتفاق می افتد ، اگر ما مطالب خوبی در سایتمان قرار دهیم و بازدیدکنندگان را دعوت کنیم تا نظرشان را برای ما کامنت کنند یا اصلا مطالب ما را در وب سایت هایشان با ذکر منبع لحاظ کنند گوگل متوجه می شود که مطلب ما به احتمال زیاد ارزشمند خواهد بود و بیشتر محتوا ما را نمایش می دهد.
هر چقدر CTA بهتر طراحی شود ، درصد کسانی که به شکل منفعل از سایت بازدید میکنند، کمتر میشود.گاهی اوقات، ممکن است تغییر رنگ و متن یک دکمه، بتواند به سادگی درصد بازدیدکنندگان سایت یا بازدیدکنندگان پستی در اینستاگرام ما را به حد قابل توجهی افزایش دهد .
شما اگر بخواهید مثلا 20 درصد نرخ باز شدن ایمیل های ارسالیتان افزایش پیدا کند با تغییرات ساده ای در عنوان ایمیل ارسالی و CTA بسیار مناسب می توانید به این موضوع برسید.
چگونه CTA خوبی را طراحی کنیم ؟
پرسش به این پاسخ اصلا کار ساده ای نیست اما بهترین راه برای اینکه بتوانیم CTA خوبی را طراحی کنیم این است که چندین CTA را در شرایط یکسانی با یکدیگر تست کنیم . به این عمل اصطلاحا می گوییم A/B تست گرفتن .
به فرض مثال شما بین دو مورد زیر کدام یک را برای CTA یک فروشگاه آنلاین لوازم آرایش زنانه انتخاب می کنید
- برای ثبت سفارش اینجا کلیک کنید!
- همین الان سفارشتان را ثبت کنید!
- خانوم گلم همین الان خرید کن!
- خانومی سبد خریدتو تکمیل کن 🙂
شاید عده ای از شما بگویید که معلوم است گزینه 1 و 2 بهترین انتخاب است و یا شاید عده ای دیگر بگویید گزینه 3 و 4 خودمانی تر است و بهتر کلیک می گیرد.
اما واقعیت این است که تا زمانی که تست نگیریم نمی توانیم درست قضاوت کنیم . بهترین راه حل این است که به مدت یک ماه هفته ای یکی از گزینه ها را انتخاب کنیم و در فروشگاه به عنوان CTA قرار دهیم و هر کدام که کلیک بهتری نسبت به بازدیدکنندگان سایت داشت را به عنوان بهترین مورد انتخاب می کنیم .
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقوی
دیدگاهتان را بنویسید