7ویژگی یک فروشگاه اینترنتی معتبر

حتما شما هم وقتی قرار است بار اول از یک فروشگاه اینترنتی خرید کنید این تردید را دارید که نکند سرمان کلاه بگذارد و پول ما را بالا بکشد . اما واقعیت این است که تشخیص معتبر بودن فروشگاه اینترنتی آنقدر ها هم سخت نیست و تنها با توجه به نکاتی که در این مقاله ذکر شده است میتوانید یک خرید اینترنتی با اطمینان را تجربه کنید .
در زیر به مواردی اشاره میشود که به سادگی با رعایت آنها میتوانید از اعتبار یک فروشگاه اینترنتی مطلع شوید :
فروشگاه اینترنتی معتبر همراه با نماد اعتماد الکترونیکی
واقعیت ماجرا اینجاست که نماد اعتماد الکترونیکی یا همان اینماد سازمانی است که تنها احراز هویت از موسسان یک فروشگاه اینترنتی انجام میدهد نه احراز صلاحیت . اما همین احراز هویت به شما این اطمینان را میدهد که فردی که هویت آن شناخته شده است (یعنی شماره ملی آن در سازمان درج شده ، آدرس فیزیکی معتبری دارد و شماره همراه و ثابت معتبری دارد) پشت یک فروشگاه اینترنتی معتبر است و اگر هم قرار باشد خطایی مرتکب شود به سادگی میتوان آنرا ردیابی کرد .
بنابرین معمولا وجود اینماد در سایتها نشان از اعتبار آن سایت میدهد.
اعتبار یک فروشگاه اینترنتی و پشتیبانی آن
هرگز از فروشگاه اینترنتی که صفحه تماس با ما ندارد یا در هیچ کجای آن نه در فوتر و نه در هدر سایت ، هیچ راه ارتباطی درج نشده است خرید نکنید . اعتبار فروشگاه اینترنتی ؛ تنها به دارا بودن اینماد نیست چه بسا سایت هایی بودند که اینماد را داشتند ولی حتی یک شماره تماس در آن سایت ها درج نشده بود و افراد با خرید از آنها به دردسر خوردند.
بنابرین حتما قبل از خرید از یک فروشگاه اینترنتی به دالان های ارتباطی آن توجه کنید در زیر به برخی از این مسیر های ارتباطی که باعث اعتبار یک فروشگاه اینترنتی میشود اشاره شده است :
- دارا بودن صفحه تماس با ما به همراه جزییات شماره تماس و آدرس فیزیکی
- برخورداری از ایمیل رسمی و پاسخگو
- برخورداری از چت آنلاین ( الزامی نیست اما اگر باشد و افراد در آن پاسخگو باشند خوب است )
نظرات کاربران مهر محکمی بر معتبر بودن یک فروشگاه اینترنتی است
همیشه محتوایی که توسط کاربران تولید میشود (UGC) از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا افراد به اعتبار مشتریانی که ذی نفع نیستند به راحتی به یک فروشگاه اینترنتی اعتماد میکنند یا برعکس .
بنابرین قبل از خرید از هر سایتی به کامنت ها و نظرات مشتریان سابق آن فروشگاه توجه کنید ، دقت کنید که جنس کامنت ها فیک نباشند و همراه با آواتار مشتریان باشد.
گرچه در این روش نیز دغل بازی صورت میگیرد اما به صورت کلی جزو یکی از روش هایی است که میتوان اعتبار فروشگاه اینترنتی را سنجید .
درگاه های بانکی را به درستی بررسی کنید
برخی فروشگاه های اینترنتی متخلف هستند که از درگاه های بانکی فیک استفاده میکنند یعنی صفحه ای مشابه با درگاه بانک ملت یا هر بانک دیگر ایجاد میکنند و با گرفتن شماره کارت ، رمز پویا و همه اطلاعات اقدام به خالی کردن حساب بانکی شما میکنند .
حال اگر به این نکته ساده توجه کنید میتوانید با خیال راحت از یک فروشگاه اینترنتی معتبر خرید کنید :
- وارد صفحه پرداخت شوید
- گزینهی مربوط به پرداخت آنلاین را کلیک کنید و وارد صفحه بانکی شوید.
- به آدرس بار توجه کنید تمامی درگاه های بانکی قانونی در کشور از زیر دامنه ir است به این صورت که مثلا درگاه بانک ملت به شکل bpm.shaparak.ir است و برای بانک های دیگر تنها ساب دامین تغییر میکند و دامنه اصلی همان شاپرک است .
- برخی سایت ها متقلب به این صورت کار میکنند که ساب دامنه ای برای دامنه خود با نام شاپرک ایجاد کرده و عملیات فیشینگ را انجام میدهند مانند: bpm-shaparak-ir.x.com
بنابرین برای هر خرید اینترنتی به درگاه های بانکی آن فروشگاه آنلاین توجه نمایید .
اعتبار فروشگاه اینترنتی و شبکه های اجتماعی آن
اینکه یک فروشگاه اینترنتی در اینستاگرام ، توییتر یا تلگرام فعالیت دارد نشان از این مسئله دارد که آن فروشگاه قصد فعالیت جدی برای کسب درآمد دارد و همین امر باعث میشود که احتمال کلاه برداری یا هرچیز دیگری را کاهش دهد .
وجود یک صفحه اینستاگرامی فعال یا کانال تلگرامی با چندهزار عضو میتواند علاوه بر اینکه اعتبار خوبی به یک فروشگاه اینترنتی بدهد ، به برندینگ آن فروشگاه کمک شایانی کند .
شما با مراجعه به صفحات اینستاگرامی فروشگاه ها میتوانید میزان درگیری کاربران آن صفحه با پست های آن ها را درک کنید و هرچه این درگیری بیشتر باشد یعنی اعتماد کاربران بیشتر جلب شده است و راحت تر میتوانید به آنها مطمئن شوید .
البته وجود پیچ اینستاگرامی یا کانال تلگرامی لزوما به معنا معتبر بودن یک فروشگاه اینترنتی نیست . یعنی ممکن است فروشگاه های معتبری وجود داشته باشند که صفحات فعالی در شبکه ها اجتماعی نداشته باشند و برعکس فروشگاه های نامعتبری باشند که صفحات فعالی داشته باشند .
اخذ مجوز های لازم برای فعالیت در اینترنت
قبلا راجع به مجوز های کسب و کار های اینترنتی صحبت کردیم ، اما امروز میخواهیم بگوییم که وجود مجوز های لازم میتواند فروشگاه ها آنلاین را ملزم به رعایت قانون کنند و اگر به هر دلیلی تخلف قانونی صورت پذیرفت شما میتوانید با مراجعه به ارگان هایی که آن فروشگاه از آنها اخذ مجوز نموده شکایت خود را ثبت و پیگیری کنید .
بنابرین برای شناسایی معتبر بودن یک فروشگاه اینترنتی حتما به مجوز هایی که دریافت نموده توجه کنید .
جمع بندی
تمام روش های گفته شده برای درک بهتر اعتبار فروشگاه اینترنتی نمیتواند اعتبار 100 درصدی به فروشگاهی بدهد اما تا حد زیادی میتواند کاربران سختگیر را قانع کند که از فروشگاهی خرید کنند یا نکنند .
پس اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید یا قصد خرید اینترنتی را دارید حتما موارد فوق را در دستور کار خود قرار دهید .
برای تشخیص اعتبار فروشگاه اینترنتی حداقل 7 روش وجود دارد : وجود اینماد ، نظرات مشتریان ، درگاه بانکی امن و …
خیر تشخیص معتبر بودن یک فروشگاه اینترنتی به این سادگی ها نیست ، گاها همه موارد گفته شده رعایت می شود اما باز هم فروشگاهی معتبر نیست و ضمانت های گفته شده خود را زیر پا می گذارد.
از بهترین مقالات کسب و کار های اینترنتی با خبر شوید
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقوی
دیدگاهتان را بنویسید