سئو برای چه کسب و کار هایی مفید نیست ؟

اخیرا هر جا که سر میزنیم حرف از اهمیت سئو برای کسب و کار هاست و گفته میشود که همه کسب و کار ها برای اینکه آینده خودشان را تضمین کنند باید سایت خودشان را به گوگل اثبات کنند . اما واقعیت ماجرا اینجاست که قرار نیست بسیاری از کسب و کار ها در اینترنت و بالاخص از طریق کانال بازاریابی سئو فروش و بازاریابی داشته باشند .
در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که اصولا سئو یا همان SEO بدرد چه کسب و کار هایی نمیخورد و آنها نمیتوانند از این طریق کسب درآمد داشته باشند .
طبقه بندی انواع مشتریان
همه افراد جامعه مایل به خرید همه محصولات یا خدماتی که در یک جامعه عرضه میشوند نیستند. به همین علت مشتریان دسته بندی های گوناگونی میتوانند داشته باشند که در زیر به معرفی هر دسته بندی میپردازیم.
مشتری یا خریدار (customer)
در تعریفی از واژه مشتری میتوان گفت به دسته ای از افراد گفته میشوند که قصد دارند از خدمات یا محصولات ما استفاده کنند و حاضرند به ما پول پرداخت کنند یا اینکه قبلا از خدمات یا محصولات ما استفاده کرده بودند و مجددا حاضر به انجام اینکار هستند .
مشتری یا customer جزو دسته افرادی هستند که به انتهای قیف فروش ما نزدیک ترند ، بنابرین در پرداخت وجه به ما خیلی راحت تر اقدام میکنند . مشتریان یک کسب و کار معمولا آن کالا یا خدمات را میشناسند و به همین دلیل در پی خرید آن است و جستجو میکند.
مشتری بالاقوه (Potential Customers)
شاید در وهله اول همه بگویند خب کسانی که با برند ما آشنا نبودهاند یا کالا و خدمات ما را خریداری نکرده اند مشتریان بالاقوه محسوب میشوند . اما این تعریف غلط است ؛ مشتریان بالاقوه دسته ای از افراد هستند که کالا یا خدمات ما را میشناسند ، حتی ممکن است مشتری رغیبمان هم باشند ولی تا به حال از ما محصول یا خدماتی را خریداری نکرده اند.
میتوان این دست از افراد را با برخی از تکنیک های بازاریابی و فروش به کسب و کار خود جذب کرد زیرا حس خرید در وجودشان شعله ور شده ولی هنوز متقاعد نیستند که از ما خرید کنند .
این مدل از مشتریان هم همانند customer ها محصول یا خدمات را میشناسند و در پی خرید آن هستند و آنرا جستجو میکنند . فقط کافیست به درستی در معرض دید آنها باشیم و برخی از تکنیک های بازاریابی را برای آنها اجرا کنیم ، به احتمال بالاتری از ما خرید میکنند .
مشتری سرد (cold customers)
این دست از مشتریان به افرادی گفته میشوند که اصولا محصول ما را نمیشناسند و در وجود خود حس نیازی برای خرید محصول ما ندارند . شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که اصولا مگر مشتریانی هم داریم که محصولی را نشناسند؟ بله درست است داریم .
اگر محصول یا خدماتی که ما به بازار عرضه میکنیم به نحوی نوآورانه باشد و نمونه داخلی یا خارجی مشابهی نداشته باشد یا اینکه محصول ما ذاتا برای فروخته شدن نیازمند این است که مشتری آن را ببیند و خرید کند و در صورت عدم مشاهده مستقیم محصول توسط مشتری خرید یا حتی اشتیاق به خرید در او شکل نگیرد این محصول مشتریان سرد یا cold customers دارد .
به فرض مثال : فرض کنید شما برای اولین بار در ایران قصد داشته باشید استارت آپِ تاکسی اینترنتی را طراحی و اجرا کنید و انتظار دارید افراد زیادی به محض اینکه شما آن را اجرا کردید عبارت خدماتتان را جستجو کنند و به شما برسند ، طبعا این انتظار اشتباهیست که میتوان از این محصول داشت زیرا افراد یک جامعه هنوز با شما و خدماتتان آشنا نشدند ، بنابرین جستجو کردن خدمات شما توسط آنها معنایی ندارد.
یا در حالت دیگر فرض کنید شما محصولی را میفروشید که اغلب مشتریان تا آن را نبینند و حس نیاز در آنها شکل نگیرد از آن محصول خریداری نمیکنند . فرض کنید در خیابان در حال قدم زدن هستید که ناگهان چشمتان به بلال فروش کنار خیابان میافتد در چنین شرایطی احتمالا با دیدن آن محصول حس خرید در شما شکل میگیرد و شما ترغیب به خرید میشوید .
ارتباط نوع مشتری با سئو سایت چیست ؟
حال برمیگردیم به پرسش ابتدای مقاله که سئو به درد چه کسب و کار هایی میخورد . شاید تا الان هم خودتان متوجه شده باشید که اگر مشتریان محصول شما cold customers نباشند به احتمال زیاد سئو به درد شما میخورد در غیر این صورت برای بازاریابی دیجیتال باید به دنبال دیگر کانال های بازاریابی همانند اینستاگرام مارکتینگ یا تبلیغات باشید .
چگونه بفهمیم محصول ما مشتریان cold customers ندارد ؟
گاهی اوقات تشخیص اینکه مشتریان محصول ما cold customers ی هستند سخت میشود در ادامه به تشخیص این موضوع میپردازیم .
محصول نوآورانه
اگر محصول شما نوآورانه باشد طبعا ابتدای ورود به بازار کسی آن را نمیشناسد و توقع اینکه افرادی آن را در گوگل جستجو کنند کار بسیار اشتباهی است . به فرض مثال اسپینر های بازی قبل از ورود به بازار کسی آن را نمیشناخت و حتی در گوگل هم جستجو نمیکرد اما به محض ورود به بازار و تبلیغات وسیع روی این محصول در گوگل مورد جستجو قرار گرفت .
این نمودار نشانگر همین موضوع است که این ابزار قبل از ورود به بازار جستجو نمیشد ولی به محض اینکه تبلیغات وسیعی روی آن صورت گرفت توسط افراد شناخته و جستجو شد.
محصول غیر نوآورانه
در این حالت برای تشخیص اینکه کسی محصول ما را در گوگل جستجو میکند یا نه باید به کیوورد ریسرچ و تست گوگل ادز مراجعه کنیم . به این طریق که باید در فرایند کیوورد ریسرچ ، کلمات کلیدی مربوط به کسب و کار خودمان را در گوگل جستجو کنیم و برای اینکه مطمئن شویم این اتفاق میافتد و محصول ما توسط افرادی در گوگل جستجو میشود باید برای مدتی روی همان عبارات کلیدی تبلیغات گوگل ادز برویم .
جمع بندی
اکثر کسب و کار های رایج و جا افتاده بخشی از نیاز های روزمره مردم و دیگر کسب و کار ها را تامین میکنند بنابرین داشتن یک وب سایت خوب و سئو کردن آن روی عبارات کلیدی مناسب و مرتبط کار بسیار درستی است اما برخی از کسب و کار ها هستند که حضور آن ها در گوگل بیهوده است زیرا رفتار عموم مردم در هنگام خرید از آنها به نحوی است که باید حس نیاز در لحظه و با دیدن محصول شکل بگیرد تا منجر به خرید شود مانند روسری های کنار خیابان ، مانند برخی لوازم تزیینی یا حتی آب هویج بستنی یا بلالی در پارک محله .
این دست از کالا ها یا خدمات برای معرفی بیشتر خود باید از کانال های بازاریابی غیر جستجویی همانند تبلیغات یا سوشال مدیا استفاده کنند و کانال بازاریابی سئو در اغلب موارد برای این دست از کسب و کار ها اصلا گزینه مناسبی نیست .
منبع : این مقاله برگرفته از وبینار استاد عادل طالبی است.
از بهترین مقالات دیجیتال مارکتینگ و سئو با خبر شوید
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقوی
دیدگاهتان را بنویسید