چگونه مجوز کسب و کار اینترنتی بگیریم ؟

با تمایل روز به روز مردم برای خرید از فروشگاه های اینترنتی نیاز به تاسیس یک فروشگاه اینترنتی در بسیاری از کسب و کار های آفلاین احساس میشود . اما تاسیس یک کسب و کار اینترنتی همانند اغلب کسب و کار های آفلاین نیازمند اخذ برخی مجوز هاست که در این مقاله قصد داریم به چگونگی اخذ مجوز کسب و کار های اینترنتی بپردازیم .
مراحل گرفتن مجوز کسب و کار اینترنتی
قبل از هر چیز باید بدانیم که مجوز کسب و کار اینترنتی بر دو نوع است :
- دسته اول مجوز هایی است که به صورت عمومی تمامی صاحبین کسب و کار های اینترنتی باید دریافت کنند .
- دسته دوم مجوز هایی است که مخصوص هر کسب و کار اینترنتی است و باید از صنف مربوطه اخذ شود.
در زیر به بررسی هر کدام از مجوز های کسب و کار های اینترنتی می پردازیم .
مجوز عمومی برای کسب و کار های اینترنتی
اگر شما قصد تاسیس یک فروشگاه اینترنتی به همراه درگاه بانکی مستقیم یا غیر مستقیم را دارید سایتتان حتما باید دارای نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد (enamad) باشد . در گذشته قانون به این صورت بود که اخذ مجوز اینماد اجباری نبود اما قانونی که در بهمن ماه سال 1399 تصویب شد این امکان را از فروشگاه های اینترنتی گرفت که می توانستند بدون داشتند مجوز اینماد فعالیت کنند .
بنابرین حتی اگر از درگاه های بانکی غیر واسط همانند زرین پال و پی پال و … استفاده میکنید هم باید نماد اعتماد داشته باشید .
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک چه مجوز هایی نیاز است ؟
برای دریافت نماد اعتماد الکترونیک به صورت عمومی به مجوز هایی صنفی کسب و کار (پروانه کسب) به علاوه کد مالیاتی نیاز است . قبلا به این صورت بود که برای دریافت یا تمدید اینماد ؛ کد مالیاتی اجباری نبود اما قانونی که در سال 1399 به تصویب رسید صاحبین کسب و کار های اینترنتی را مجاب کرد که پرونده مالیاتی برای خود باز کنند و کد مالیاتی خود را برای دریافت اینماد تحویل سایت اینماد دهند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر جهت اخذ مجوز های عمومی (اینماد) اینجا کلیک کنید .
مجوز های اختصاصی برای کسب و کار های اینترنتی
به موجب تبصره ذیل ماده 87 قانون نظام صنفی کسب و کار های اینترنتی ، تمامی صاحبین این کسب و کار ها اگر جزو مشاغل صنفی باشند باید مجوز های مربوط به صنف مربوطه را کسب کنند یا به عبارتی پروانه کسب خود را اخذ کنند . در زیر به برخی از این مجوز های اختصاصی بسیار مهم پرداختهایم .
مجوز پروانه کسب برای کسب و کار های اینترنتی
این مجوز که جزء یکی از مهم ترین مجوز های کسب و کار های اینترنتی است باید حتما از صنف مربوطه اخذ شود . اما اگر کسب و کار شما صنفی نیست نیازی به اخذ این مجوز وجود ندارد و باید به از اتحادیه کشوری کسب و کار های فضا مجازی مجوز اخذ شود .
بنابرین اگر کسب و کاری اینترنتی و غیر صنفی داشتید کافیست به سایت اتحادیه کسب و کار های مجازی مراجعه نموده و مجوز فعالیت خود را اخذ کنید (در اغلب موارد اخذ این مجوز زمان زیادی از شما نمیگیرد )
به فرض مثال اگر قصد تاسیس فروشگاه اینترنتی کفش داشتید باید حتما اینماد را به همراه مجوز پروانه کسب که از صنف مربوطه اخذ کنید . اما به فرض مثال یک سایت آموزشی برای اینکه بخواهد فعالیت کند چون صنف مشخصی ندارد کافیست اینماد را به همراه مجوز اتحادیه کشوری کسب و کار های فضا مجازی اخذ نماید.
مجوز ساماندهی برای کسب و کار های اینترنتی
یکی دیگر از مجوز های مرسوم برای برخی از فروشگاه های اینترنتی که اقدام به تولید و فروش محصولات آموزشی ، محصولات فرهنگی و … میکنند مجوز ساماندهی است.
شما اگر صاحب یک وب سایت خبری یا مجله ای هم هستید به احتمال زیاد باید از ساماندهی مجوز مربوطه را اخذ کنید این مرکز که از زیر مجموعه های وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی است به شما و محتوا های تولید شده توسط شما مجوز میدهد. در زیر به مواردی اشاره شده است که نیازمند اخذ مجوز ساماندهی است .
- وب سایت های حوزه فرهنگی و هنری و گردشگری مانند : همگردی
- وب سایت های حوزه معرفی معارف اسلامی و ادیان مانند : ابر نور
- پایگاه های خبری اجتماعی و سیاسی مانند : باخبر باش
- وب سایت های حوزه علمی و فناوری مانند : آموزا
- وب سایت های حوزه مالی و اقتصادی مانند : بازارکار
- اپ استور ها مانند : کافه بازار
- پیام رسان های داخلی مانند : گپ
پس اگر به دنبال گرفتن مجوز کسب و کار اینترنتی هستید یکی از وب سایت هایی که باید به آن مراجعه کنید وب سایت ساماندهی است.
مجوز نظام صنفی رایانه ای برای کسب و کار های اینترنتی
سازمان نظام صنفی رایانه ای یک نهاد قانونی است که بر اساس قانون وظیفه اعطای مجوز و نظارت بر 3 بستر نرم افزار ، سخت افزار و شبکه را دارد . حیطه فعالیت این سازمان در حوزه رایانه ای است مانند رایانش ابری ، سخت افزار ، شبکه ، کسب و کار های نوپا و هر حوزه ای که به فعالیت های رایانه ای مرتبط است را پوشش می دهد .
سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور کمیسیون های متعدد و بازوی نظارتی دارد و مجوزهای لازم را صادر می کند. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مراکز ذیصلاح مجوز صادره از سازمان نظام صنفی رایانه ای را به رسمیت می شناسند و بر مبنای آن اسناد دیگر را صادر می نمایند. منبع : محمدجعفر نعناکار
مدارک مورد نیاز برای کسب مجوز نظام صنفی رایانه ای
- کپی شناسنامه مدیرعامل
- کپی اساسنامه
- کپی لیست بیمه
- کپی رتبهبندی شورای عالی انفورماتیک (در صورت وجود)
- روزنامه رسمی آگهی تاسیس
- روزنامه رسمی آگهی تغییرات
- کپی مدرک تحصیلی مدیرعامل
- کپی آخرین اظهارنامه مالیاتی
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
محمدرضا نصراللهی یکی از متخصصین حقوقی کسب و کار های اینترنتی در این ویدیو به صورت کامل به این حوزه پرداخته است . مشاهده این گپ و گفت با عادل طالبی خالی از لطف نیست .
هزینه مجوز کسب و کار های اینترنتی
اگر شما تمام مجوز های کسب و کار اینترنتی را دریافت کنید لیست هزینه کرد آن به صورت زیر است :
- هزینه دریافت اینماد در سال 1400 مبلغ ۵.۵۵۰.۰۰۰ ریال است
- هزینه دریافت مجوز کشوری کسب و کار های مجازی ۶.۵۰۰.۰۰۰ ریال است.
- هزینه مجوز ساماندهی ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال است
- و هزینه های اخذ پروانه کسب و کار صنف مربوطه که متغییر است و هر صنف عدد خاص خود را دارد .
بنابرین برای اینکه مجوز کسب و کار اینترنتی را اخذ نمایید در مهر ماه سال 1400 حداقل عددی بین 550 هزار تومان تا یک میلیون و هشتصد هزار تومان باید هزینه کنید که این اعداد با توجه به تغییرات سریع نرخنامه تغییر خواهد کرد .
آیا می توان بدون مجوز کسب و کار اینترنتی را اندازی کرد ؟
شاید تا اینجا شما هم به این فکر افتاده باشید که آیا میتوان بدون مجوز کسب و کار اینترنتی داشت ؟ زیرا اخذ این همه مجوز علاوه بر زمانبر و هزینه بر بودن بار حقوقی برای کسب و کار شما میآورد و اداره امور مالیاتی و تامین اجتماعی و … را به کسب و کار شما حساس میکنند .
شاید کسب و کار های اینترنتی برای شروع کار اگر خواهان درگاه بانکی باشند بتوانند تنها با داشتن اینماد اکتفا کنند ولی اگر میزان تراکنش های مالی زیاد شود به احتمال زیاد باید تک تک مجوز های لازم را دریافت کنند . این عبارت به این معنا نیست که برای کسب و کار های کوچک حکمی قانونی وجود دارد که میتوانند بدون مجوز فعالیت کنند بلکه به این معناست که به دلیل کوچک بودن زیاد زیر ذرهبین نیستند و میتوانند در شروع کار این مراحل را طی نکنند.
جمع بندی
اگر به دنبال را اندازی کسب و کار آنلاین هستید حتما از همان روز اول بنای کسب و کار خود را بر قانونی بودن قرار دهید و به سراغ اخذ مجوز های کسب و کار اینترنتی باشید چرا که اگر بدون مجوز های لازم شروع به فعالیت کنید بعدها به مشکلاتی برمی خورید که جبران آن کاری بعضا پیچیدهتر و پر هزینه تر خواهد بود.
مجوز کسب و کار اینترنتی بر دو قسم است
- دسته اول مجوز عمومی است که تمام فروشگاه ها اینترنتی موظف هشتند آن را بگیرند مانند اینماد
- دسته دوم مجوز های اختصاصی است که فروشگاه های انترنتی باید از صنف مربوطه اخذ کنند و …
- هزینه دریافت اینماد در سال 1400 مبلغ ۵.۵۵۰.۰۰۰ ریال است
- هزینه دریافت مجوز کشوری کسب و کار های مجازی ۶.۵۰۰.۰۰۰ ریال است.
- هزینه مجوز ساماندهی ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال است
- و هزینه های اخذ پروانه کسب و کار صنف مربوطه که متغییر است و هر صنف عدد خاص خود را دارد .
به صورت کوتاه بله اما برای اینکه کاملا به این سوال پاسخ دهیم وارد مقاله شوید .
بهترین مقالات کسب و کار های اینترنتی در خبرنامه ایمیلی
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقویمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
3 راس اصلی هر فروشگاه اینترنتی
7ویژگی یک فروشگاه اینترنتی معتبر
معرفی 5 فروشگاه اینترنتی معتبر موبایل
کسب و کار خانگی تهیه غذا +🔥 ایده فروش اینترنتی🔥
ایده های کسب و کار خدماتی ⭐ 15 پیشنهاد ویژه
15 بهترین فروشگاه های اینترنتی ایران 1401 + کدتخفیف
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
ولی نوشته ک با زرین اپال هست وشما میگین ک باید برای پرداخت اینماد داشته باشه ک بهشون درگاه بانکی بدن خب الان زرین اپال چی؟؟
پاسخ شما رو در صفحه زیر هم دادیم اما باز همان پاسخ را اینجا کپی می کنیم
https://searchito.com/iran-online-store-in-1400
سال گذشته قانونی گذاشته شد که برای دریافت اینماد باید کد مالیاتی داشته باشید و بدون کدمالیاتی اینماد نمیدن ، امسال قانون جدید و عجیبی قراردادن که بدون داشتن اینماد حق داشتن درگاه مستقیم یا غیر مستقیم رو ندارید بنابرین برای داشتن درگاه غیر مستقیم مانند زرین پال باید حتما اینماد داشته باشید . اما فعلا افرادی که از قبل درگاه زرین پال رو دارن میتونن بدون اینماد به فعالیت خودشون ادامه بدن !
خیلی متشکرم ازتون که مسائل حقوقی کسب و کار های اینترنتی رو مطرح کردید ، واقعیت اینه که ما یک فروشگاه اینترنتی لباس زیر زنانه داریم و به همین دلیل به مشکلات حقوقی زیادی خوردیم تا با مشاوره حقوقی از فردی تصمیم گرفتیم پس از فعالیت در اینستاگرام ، سایت رو ببندیم و ورود رو برای افراد با یوزرنیم و پسوورد آزاد کنیم ، به همین دلیل سایت ما از سئو و نتایج جستجو محروم هست و ما نمی تونیم به این دست از حوزه ها وارد بشیم .
شما راهکاری دارید برای این موضوع ؟
سلام روز خوبی داشته باشید
متاسفانه در برخی حوزه ها محدودیت هایی برای فروشگاه های اینترنتی وجود داره که این محدودیت ها یا قانونی هستند یا فرهنگی ، برای این موضوع هم بنظرم بهترین پیشنهاد همین هست که شما در اینستاگرام به صورت مستمر فعالیت داشته باشید و سایت رو همون طوری که انجام میدید در اختیار مشتریانتون قرار بدید .