تاثیر تغییر محتوا در سئو سایت

داستان تغییر محتوا سایت و بهینه سازی سایت برای موتور های جستجو (SEO) از دهه 80 شمسی شروع می شود آن زمانی که عده ای از سئوکار ها برای افزایش بازدید سایت ، صفحه ای درباره یکی از سلبریتی های پربازدید می ساختند و پس از اینکه آن صفحه در گوگل جایگاه خوبی می گرفت و بازدید بالایی داشت یک شبه تمام محتوا صفحه را عوض می کردند و محصولی را در آن صفحه معرفی می کردند و می فروختند.
طبعا بین ده ها هزار نفری که به قصد دیدن تصاویر فلان بازیگر به سایت آمده بودند بعد از دیدن مثلا فلان کفش کتونی ، ده نفر یا شاید 100 نفر از آنها متقاعد می شدند که آن کفش را خریداری کنند. اما خیل عظیمی از افراد با نارضایتی صفحه سایت را در دَم می بستند.
گوگل بعدها متوجه این ترفند بلک هت (black hat) از جانب سئو کار ها شد و هر تغییر ریز و درشتی را در صفحه ای از سایت جریمه می کرد . چه می خواست تغییر یک عنوان یا یک عکس باشد چه می خواست تغییر در قالب سایت و محتوا کلی صفحه باشد .
در ادامه مقاله می خواهیم بررسی کنیم که امروز الگوریتم گوگل به چه صورت با تغییر محتوا در سایت برخورد می کند و چه تاثیری این تغییر محتوا می تواند در سئو سایت بگذارد.
تاثیر مثبت تغییر محتوا در سئو
الگوریتم های گوگل طی دو سه سال اخیر به شدت منطبق بر رفتار کاربران طراحی شده است به این صورت که بر اساس فاکتور هایی مانند : مدت زمانی که به طور میانگین کاربران روی سایت یا صفحه ای خاص هستند (average session duration) یا نرخ پرش (Bounce rate) یا حتی مواردی مانند میزان زمان درگیری کاربران با مطالب سایت (average engagement time) می تواند تصمیم بگیرد که مطالب سایت ما ارزش رتبه دهی دارد یا خیر ؟ یا به نحوی کاربران از سایت و مطالب ما رضایت دارند یا خیر. اگر فاکتور های فوق برای کل سایت یا صفحه ای از سایت ما مناسب نباشد می توان نتیجه گرفت که کاربران خیلی از ما راضی نیستند.
به فرض مثال ما مطلبی را در سایت قرار می دهیم و گوگل هم برای مدتی به صورت تست آن را به کاربران نشان می دهد ولی نتیجه این می شود که کاربران با وارد شدن به آن صفحه از سایت در کمتر از 10 ثانیه صفحه را می بندند یا تمایلی به چرخیدن در سایت ندارند بنابرین می توان نتیجه گرفت که کاربر از این صفحه از سایت ما رضایت کافی ندارد.
رضایت کاربر شرط تغییر محتوا در سایت
اگر تغییر محتوا در سایت موجب افزایش رضایتمندی کاربران بشود می توان نتیجه گرفت این تغییر مثبت بوده و اتفاقا تاثیر مثبتی در سئو سایت دارد . اما اگر تغییر محتوا در سایت باعث شود که کاربران ناراضی شوند و فاکتور های منفی از خودشان به نمایش بگذارند این موضوع باعث افت رتبه سئو سایت می شود.
پس تنها فاکتوری که در تغییر محتوا سایت مانند ویرایش یک مقاله ، تغییر تصاویر سایت یا حتی تغییر قالب سایت می تواند مهم باشد افزایش میزان رضایتمندی کاربران از سایت بوده .
بهبود سئو با تغییر محتوا در سایت
در زیر به چند نمونه از بروزرسانی های مثبت که می تواند روی سئو سایت تاثیر مثبتی بگذارد اشاره می کنیم :
- تغییر قالب سایت : تغییر قالب سایت یکی از حساس ترین بروزرسانی های ممکن در سایت شماست زیرا این تغییر می تواند در عین حالی که خوب باشد با کوچکترین اشتباه برای مدتی رتبه سایت شما را کاهش دهد. اما اگر تغییر قالب سایت باعث شود که سرعت سایت بهتر شود و تجربه کاربری (UX) بهتری را داشته باشید و کاربر بیشتر با صفحات سایت شما درگیر شود می تواند روی سئو سایت تاثیر مثبتی بگذارد. اما اگر تغییر قالب باعث افت سرعت سایت ، افت تجربه کاربری و از همه مهم تر حذف بخش عمده ای از لینک های داخلی بشود به احتمال زیاد آسیب زیادی به سئو سایت شما وارد می کند.
- تغییر یا ویرایش یک مقاله از سایت : اگر مقاله ای در سایت دارید که از گوگل ورودی می گیرد ولی فکر می کنید اگر یک پاراگراف به آن اضافه یا کم کنید برای مخاطبتان بهتر می شود یا چند لینک در آن اضاف کنید مخاطب تعامل بهتری با مقاله تجربه می کند حتما اینکار را انجام دهید . اما اگر عنوان مقاله را به کلی تغییر دادید یا حتی بخش زیادی از متن مقاله را عوض کردید بدانید که گوگل شما را جریمه می کند . در کل تغییرات عمده در عنوان مقاله ، تگ ها H1 , H2 ، تغییر عمده متن مقاله و تصاویر می تواند به سئو سایت آسیب بزند اما اضاف یا کم کردن چند پاراگراف ، اضاف کردن چند لینک داخلی یا خارجی یا اضاف یا کم کردن چند تصویر به نحوی که کلیت مقاله تغییرات عمده ای نداشته باشد می تواند برای سئو سایت مفید باشد.
- رفع مشکلات نگارشی و املایی : بروز رسانی متون در سایت اگر برای رفع مشکلات نگارشی و املایی باشد یه احتمال زیاد چون رضایت کاربران را افزایش می دهد در رتبه سئو سایت نیز موثر است.
جمع بندی
اگر شما از دهه 80 شمسی دستی بر سئو داشتید به احتمال زیاد در ابتدا باید فاکتور های مهم گوگل را رعایت می کردید یعنی با بک لینک ، رپورتاژ آگهی و روش های بلک هت می توانستید به راحتی سایت خود را در نتایج جستجو بالا بیاورید. اما در سال های اخیر برای اینکه بتوانید رتبه خوبی در گوگل کسب کنید باید سراغ محتوا خوب و کاربرپسند بروید و حجم کمتری از فعالیت سئویی خود را به تولید بک لینک قرار دهید زیرا امروز چیزی که برای گوگل ارزشمند است رضایت کاربر است و شما هرچه لینک سازی قوی داشته باشید ولی محتوا خوب نداشته باشید نهایتا برای مدتی کوتاه در صدر نتایج دیده می شوید.
بنابرین برای تغییر محتوا در سایت باید به رضایت کاربر فکر کنید نه موارد دیگر.
درباره سیدمحمدجوادتقوی
من سید محمدجواد تقوی هستم و از وقتی که به یاد دارم با دنیای زیبای دیجیتال زندگی میکردم از برنامه نویسی اندروید و طراحی وب سایت بگیر تا امروز که دیجیتال مارکتینگ را چاشنی همه علوم گذشته خودم قرار دادم و دوست دارم این چاشنی خوش طعم رو به همه علاقه مندانش یاد بدم تا توی این راه بتونم دوستان خوبی مثل شما رو پیدا کنم.
نوشته های بیشتر از سیدمحمدجوادتقوی
دیدگاهتان را بنویسید